VSP PRO 3

Vietnams first Pro Boxing Series, brought to you by VSP Promotions.

Aims to introduce more fighters in to the pro-ranks.

VSP BOXING GYM

February 25, 2023

HCMC, VIETNAM

VSP BOXING GYM

,

March 25, 2023

VSP PRO 3

Fight Card

No items found.

Actions from

VSP PRO 3

Photos from

VSP PRO 3

No items found.

related news

Lorence Rosas sitting
4/3/2023

ALL THE LATEST AND GREATEST ARE HERE

Catch all the action from last weekend's VSP PRO, and the best of the Philippines and Vietnam Boxing talent at VSP PROMOTIONS YouTube

Lorence Rosas sitting
3/28/2023

Trần Quang Lộc thắng điểm

Trần Quang Lộc thắng điểm đồng thuận trước Bùi Việt Hoàng tại hạng cân 61kg

Màn so găng hấp dẫn từ hai võ sỹ đã giành thành tích tốt ở giải trẻ quốc gia và đặc biệt đến từ hai đội boxing kình địch là Hà Nội và Quân đội. Đây cũng là trận đấu cuối của sự kiện VSP Pro 3 và hai võ sỹ đã mang đến bầu không khí phấn khích khi chủ động nhập cuộc tích cực và liên tục trao đổi đòn.

Tốc độ, lối di chuyển linh hoạt và cách tung ra combo đòn 1-2 đặc trưng là lợi thế của Quang Lộc. Trong khi đó Việt Hoàng cho thấy sự chủ động trong tiếp cận, duy trì cự ly áp sát và tung ra những đòn đấm vòng bằng cả hai tay đạt độ chuẩn xác cao.

Cả 3 hiệp đầu thế trận không hoàn toàn nghiêng về tay đấm nào. Tốc độ cực nhanh cùng những màn trao đổi đòn liên tụ của hai võ sỹ khiến khán giả hưng phấn. Trong hiệp đấu cuối cùng Việt Hoàng phần nào ghi điểm với 2 tình huống đấm móc trúng đích lợi hại. Những bước di chuyển ngẫu hứng trước khi ra đòn của Việt Hoàng cũng khiến Quang Lộc khó phán đoán để phòng thủ tốt.

Khép lại một trận đấu căng thẳng, màn công bố kết quả cũng "nóng" không kém khi Quang Lộc được cả 3 trọng tài chấm điểm cao hơn và đồng nghĩa với chiến thắng đồng thuận cho tay đấm trẻ của Quân Đội. Kết quả này rõ ràng đã khiến Việt Hoàng và BHL Hanoi Boxing Academy ngạc nhiên. Đáng tiếc cho Việt Hoàng bởi ở sự kiện VSP Pro 2 anh cũng đã thi đấu tốt nhưng chỉ có 1 kết quả hòa đồng thuận trước Phan Minh Quân.

Lorence Rosas sitting
3/28/2023

Nguyễn Văn Hải thắng điểm

63,5kg: Nguyễn Văn Hải thắng bằng tính điểm đồng thuận trước Hà Minh TuấnTrận so găng thú vị giữa những tay đấm ở hai thế hệ. Nguyễn Văn Hải là tay đấm cựu trào từng vô địch quốc gia nhiều năm và giành huy chương quốc tế. Còn Hà Minh Tuấn đến từ Hanoi Boxing Academy từng giành HCB giải các CLB, HCV giải trẻ và thắng 1 trận ở sự kiện VSP Pro.Trận đấu này rất được chờ đợi nhưng thực tế trên ring Văn Hải đã nhanh chóng tỏ rõ bản lĩnh kinh nghiệm dày dạn và sức nặng cú đấm vượt trội đàn em. Một đòn đấm vòng tay phải uy lực của Văn Hải và serie đòn ngay sau đó tưởng như đã kết liễu trận đấu ngay trong hiệp 1.Cũng phải dành cho Minh Tuấn lời khen khi tay đấm trẻ từ Hà Nội đã trụ vững thêm 2 hiệp đấu dù bị đàn anh dồn ép và liên tục hứng đòn từ những cú móc, jab và body-shot như búa bổ của Văn Hải. Bước sang hiệp cuối cùng, Minh Tuấn có thêm 2 tình huống jab và đấm vòng ấn tượng, nhưng sự chênh lệch vẫn nghiêng hẳn về Văn Hải.Chiến thắng bằng tính điểm đồng thuận cho tay đấm 35 tuổi Văn Hải. Theo tiết lộ ở cuộc phỏng vấn sau trận, Văn Hải sẽ nỗ lực tập luyện để chuẩn bị cho 1 trận tranh đai vô địch vào cuối năm nay.

Lorence Rosas sitting
3/28/2023

Huỳnh Thị Vũ Duyên thắng điểm

Huỳnh Thị Vũ Duyên có chiến thắng trước Hoàng Thùy Linh trong trận đấu nữ duy nhất tại VSP Pro 3

Huỳnh Duyên nhập cuộc chủ động, tích cực ra đòn và cũng đạt hiệu quả tốt hơn hẳn võ sỹ trẻ 17 tuổi Thùy Linh đến từ Hanoi Boxing Academy. Những combo đòn 1-2 và đòn đấm móc của Huỳnh Duyên giúp cô ghi điểm. Ngược lại, Thùy Linh dù sở hữu chiều cao tốt 1,7m nhưng tỏ ra chậm chạp và ra đòn thiếu hiệu quả.

Bước sang hiệp 2 Thùy Linh chủ động tạo ra sức ép khi tiếp cận và liên tục ra combo đòn đấm móc bằng cả hai tay. Tuy vậy, độ sát thương không đạt mấy hiệu quả khi Huỳnh Duyên phòng thủ tốt. Thậm chí tổ hợp đòn chuẩn xác của Huỳnh Duyên còn giúp cô ghi điểm cuối hiệp. Rõ ràng, tay đấm từng giành HCV Cup CLB, HCV giải trẻ, Huỳnh Duyên vẫn vượt trội.

Kịch bản trận đấu không thay đổi ở những hiệp còn lại khi Huỳnh Duyên với sự linh hoạt trong di chuyển và kết hợp combo đòn tốt hơn tiếp tục ghi điểm với những cú đấm nặng ký chuẩn xác. Kết thắng điểm đồng thuận (3-0) cho Huỳnh Duyên trước Thùy Linh, tay đấm từng giành HCĐ giải trẻ 2020 là hoàn toàn thuyết phục.

Lorence Rosas sitting
3/28/2023

Võ Lê Trung Long thắng điểm

Võ Lê Trung Long thắng điểm đồng thuận trước Nguyễn Quí Thịnh tại hạng 63,5 kg sự kiện VSP Pro 3

Trung Long bắt đầu bằng những cú jab tay trái cực nhanh và sau đó là combo đòn đấm móc suýt chút nữa đã tạo ra khác biệt. Tuy vậy, tay đấm Quý Thịnh cũng rất biết cách phản đòn khi bị đối thủ dồn ép. Hiệp 1 cả hai võ sỹ đều tích cực ra đòn nhưng sự vượt trội rất khó phân định.

Bước sang hiệp 2, Trung Long bắt đầu tỏ rõ sự nhỉnh hơn. Combo đòn đấm móc bằng cả hai tay và cú jab của tay đấm này khiến Quý Thịnh dính những đòn nặng nề. Thế nên dù có 1 tình huống phản đòn hiệu quả thì hiệp đấu này Quý Thịnh vẫn lép vế thấy rõ.

Khá bất ngờ khi hiệp 3 Trung Long dính vết cắt nhỏ bị chảy máu ở đuôi mắt phải. Ở hiệp đấu này dù không vượt trội nhưng Quý Thịnh lại tạo ra 3 tình huống ra đòn tay sau hiệu quả. Trong khi đó Trung Long sau nửa đầu hiệp phần nào bị ảnh hưởng bởi vết rách ở đuôi mắt đã tìm lại nhịp thi đấu và có 1 cú jab hiệu quả ở nửa cuối hiệp.

Sang hiệp đấu cuối cùng Quý Thịnh xuống sức thấy rõ, anh gần như không có đòn nào hiệu quả. Ngược lại tay đấm từ Bình Dương boxing team, Trung Long đã tìm lại được sự kiểm soát như 2 hiệp đầu và tung ra những đòn đấm móc cực nặng. Ở những giây cuối cùng Quý Thịnh chỉ còn biết chống đỡ hoặc chủ động giữ khoảng cách né đòn. May mắn cho tay đấm đến Manny Boxing Cần Thơ khi anh tránh được kết quả bị knock-down.

Chiến thắng bằng tính điểm đồng thuận (3-0) cho Trung Long hoàn toàn xứng đáng.

Lorence Rosas sitting
3/28/2023

Vũ Văn Hải thắng điểm

Thái Hoàng Huy gây ấn tượng ở VSP Pro 2 với chiến thắng TKO, nhưng đối thủ tối nay của anh là võ sỹ kỳ cựu 34 tuổi từng tập nhiều môn võ và đã thi đấu ở giải võ thuật tổng hợp Lion Championship 2022, Vũ Văn Hải. Lối di chuyển khá ngẫu hứng và combo trả đòn bằng những cú đấm móc và đấm vòng của Văn Hải khiến Hoàng Huy rất khó tiếp cận và thậm chí còn dính đòn.

Hiệp 2 mọi thứ trở nên tốt hơn cho Hoàng Huy khi anh có 1 cú phản đòn tay sau và 1 cú đấm vòng chuẩn xác. Dù có phần ức chế vì lối di chuyển và động tác khiêu khích từ Văn Hải nhưng rõ ràng Hoàng Huy đạt hiệu quả ra đòn tốt hơn ở hiệp đấu này.

Tình huống đáng chú ý ở hiệp 3 đó là Văn Hải chủ động khiêu khích, nhưng anh lại hớ hênh hạ cả hai tay thõng xuống và nhanh chóng dính combo đòn của Hoàng Huy. Ở hiệp đấu này Văn Hải tiếp tục bị trọng tài nhắc nhở thái độ thi đấu cũng như ra đòn phạm quy khi dùng mu bàn tay. Cả hai đều có thêm những cú đấm móc thành công, nhưng không ai tỏ ra vượt trội ở hiệp này.

Ở hiệp đấu cuối cùng Hoàng Huy ghi thêm điểm với 1 tình huống jab hiệu quả, nhưng võ sỹ trẻ này cũng tỏ rõ sự ức chế và quá khích trước lối đánh của đối thủ. Thêm một hiệp đấu không có đột biến và kết quả cũng mang đến sự bất ngờ đôi chút khi Văn Hải thắng điểm không đồng thuận (2-1). Đây là chiến thắng đầu tiên của Vũ Văn Hải trên sàn boxing pro.

Lorence Rosas sitting
3/28/2023

Nguyễn Hoàng Thắng thắng điểm

Nguyễn Hoàng Thắng thắng điểm đồng thuận trước Nguyễn Thành Phong ở  hạng 67kg VSP Pro 3.

Thành Phong tiếp cận chủ động và có đòn đấm móc hiệu quả trong hiệp 1, nhưng Hoàng Thắng cũng rất nhanh tìm cách điều chỉnh cự ly khoảng cách để giảm sự hưng phấn cũng như sự nguy hiểm từ đối thủ.

Hiệp đấu thứ 2 không có nhiều đột biến mà tốc độ của trận đấu chỉ được đẩy lên cao ở hiệp 3 với những pha chủ động ra đòn của Hoàng Thắng. Tay đấm đến từ Hà Nội từng vô địch giải Boxing trẻ và giải CLB quốc gia đã phần nào cho thấy kinh nghiệm bằng những tình huống di chuyển hiệu quả và tung ra những đòn đấm móc chất lượng.

Trong hiệp đấu cuối cùng ưu thế nghiêng rõ rệt hơn về Hoàng Thắng. Một trong số những cú đấm móc uy lực của Hoàng Thắng đã khiến Thành Phong dính đòn khá nặng. Nỗ lực dồn ép và ra đòn của Thành Phong giảm rõ rệt sự hiệu quả vì thiếu sự đột biến và bị đối thủ bắt bài..

Chung cuộc Hoàng Thắng được cả 3 trọng tài chấm điểm nhỉnh hơn và thắng tuyệt đối trước Thành Phong.

Lorence Rosas sitting
3/28/2023

Trần Tấn Quang Đạo đã có chiến thắng

Trần Tấn Quang Đạo đã có chiến thắng đồng thuận trước Trần Ngọc Phương Hiếu trong trận mở màn VSP Pro 3.

Đòn tay sau, đấm móc, và cả những cú body-shot của Quang Đạo tiếp tục đạt hiệu quả cực tốt. Không ngạc nhiên khi võ sỹ kinh nghiệm hơn, tuân thủ tốt chiến thuật của BHL đã giành chiến thắng với điểm số tuyệt đối 3-0. Xin chúc mừng Trần Tấn Quang Đạo với chiến thắng đầu tiên trên sàn Boxing Pro, sau 3 lần thượng đài

Lorence Rosas sitting
3/30/2023

VSP PRO 3, SUREPICK Winners, 10 Day Membership

We are excited to announce that the SUREPICK results for our latest event, VSP PRO 3 are here!

Congratulations to all the winners!

If you were one of the lucky winners, an email containing information on how to claim your prize will be sent to you soon.

Should you have any questions or concerns regarding the event, please don't hesitate to reach out to us at boxing@vietnamvsp.com.

For those of you who missed out on this opportunity, don't worry! The next SUREPICK event is just around the corner, and we'd love to keep you informed on when it's available for play. To receive updates, simply click the link below to fill out a Google form with your email address. We'll make sure you're among the first to know when the next SUREPICK event goes live.

Chúng tôi rất vui mừng thông báo rằng kết quả cho sự kiện SUREPICK mới nhất trên VSP PRO 3 đã được công bố, và chúng tôi xin chúc mừng tất cả các người chiến thắng! Nếu bạn là một trong những người may mắn chiến thắng, một email chứa thông tin về cách thức nhận giải thưởng sẽ được gửi đến bạn sớm. Nếu bạn có bất kỳ câu hỏi hoặc lo ngại nào liên quan đến sự kiện, vui lòng liên hệ với chúng tôi tại địa chỉ boxing@vietnamvsp.com.

Đối với những người bỏ lỡ cơ hội này, đừng lo lắng! Sự kiện SUREPICK tiếp theo sẽ sớm diễn ra, và chúng tôi muốn thông báo cho bạn khi nó sẵn sàng để chơi. Để nhận thông tin cập nhật, chỉ cần nhấp vào liên kết bên dưới để điền vào một biểu mẫu Google với địa chỉ email của bạn. Chúng tôi sẽ đảm bảo rằng bạn sẽ là một trong những người đầu tiên biết khi sự kiện SUREPICK tiếp theo được mở.

Lorence Rosas sitting
3/30/2023

VSP PRO 3, SUREPICK Winners, 1 Month Membership

We are excited to announce that the SUREPICK results for our latest event, VSP PRO 3 are here!

Congratulations to all the winners!

If you were one of the lucky winners, an email containing information on how to claim your prize will be sent to you soon.

Should you have any questions or concerns regarding the event, please don't hesitate to reach out to us at boxing@vietnamvsp.com.

For those of you who missed out on this opportunity, don't worry! The next SUREPICK event is just around the corner, and we'd love to keep you informed on when it's available for play. To receive updates, simply click the link below to fill out a Google form with your email address. We'll make sure you're among the first to know when the next SUREPICK event goes live.

Chúng tôi rất vui mừng thông báo rằng kết quả cho sự kiện SUREPICK mới nhất trên VSP PRO 3 đã được công bố, và chúng tôi xin chúc mừng tất cả các người chiến thắng! Nếu bạn là một trong những người may mắn chiến thắng, một email chứa thông tin về cách thức nhận giải thưởng sẽ được gửi đến bạn sớm. Nếu bạn có bất kỳ câu hỏi hoặc lo ngại nào liên quan đến sự kiện, vui lòng liên hệ với chúng tôi tại địa chỉ boxing@vietnamvsp.com.

Đối với những người bỏ lỡ cơ hội này, đừng lo lắng! Sự kiện SUREPICK tiếp theo sẽ sớm diễn ra, và chúng tôi muốn thông báo cho bạn khi nó sẵn sàng để chơi. Để nhận thông tin cập nhật, chỉ cần nhấp vào liên kết bên dưới để điền vào một biểu mẫu Google với địa chỉ email của bạn. Chúng tôi sẽ đảm bảo rằng bạn sẽ là một trong những người đầu tiên biết khi sự kiện SUREPICK tiếp theo được mở.

Lorence Rosas sitting
3/30/2023

VSP PRO 3, SUREPICK Winners, 10M VND!

We are excited to announce that the SUREPICK results for our latest event, VSP PRO 3 are here!

Congratulations to all the winners!

If you were one of the lucky winners, an email containing information on how to claim your prize will be sent to you soon.

Should you have any questions or concerns regarding the event, please don't hesitate to reach out to us at boxing@vietnamvsp.com.

For those of you who missed out on this opportunity, don't worry! The next SUREPICK event is just around the corner, and we'd love to keep you informed on when it's available for play. To receive updates, simply click the link below to fill out a Google form with your email address. We'll make sure you're among the first to know when the next SUREPICK event goes live.

Chúng tôi rất vui mừng thông báo rằng kết quả cho sự kiện SUREPICK mới nhất trên VSP PRO 3 đã được công bố, và chúng tôi xin chúc mừng tất cả các người chiến thắng! Nếu bạn là một trong những người may mắn chiến thắng, một email chứa thông tin về cách thức nhận giải thưởng sẽ được gửi đến bạn sớm. Nếu bạn có bất kỳ câu hỏi hoặc lo ngại nào liên quan đến sự kiện, vui lòng liên hệ với chúng tôi tại địa chỉ boxing@vietnamvsp.com.

Đối với những người bỏ lỡ cơ hội này, đừng lo lắng! Sự kiện SUREPICK tiếp theo sẽ sớm diễn ra, và chúng tôi muốn thông báo cho bạn khi nó sẵn sàng để chơi. Để nhận thông tin cập nhật, chỉ cần nhấp vào liên kết bên dưới để điền vào một biểu mẫu Google với địa chỉ email của bạn. Chúng tôi sẽ đảm bảo rằng bạn sẽ là một trong những người đầu tiên biết khi sự kiện SUREPICK tiếp theo được mở.

Lorence Rosas sitting
3/24/2023

VSP PRO Returns to HCMC!

On March 25th, Ho Chi Minh City will once again host the highly anticipated professional boxing event, VSP PRO 3. This will be the third installment of the series, which has already gained a reputation for showcasing some of the most talented boxers in the country.

The event will feature both returning boxers who are looking to continue their professional careers, as well as debut fighters who are eager to make their mark in the sport. VSP PRO 2, which took place last month, was a thrilling event that left fans eagerly anticipating the next installment.

Boxing fans can expect a night of intense action and skillful displays of athleticism, as some of the most promising boxers in Vietnam take to the ring.

The event will be held at a VSP Boxing Gym in Ho Chi Minh City, and tickets are expected to sell out quickly. Fans who are unable to attend the event in person can still catch the action via live on VTV Cab and Youtube.

Overall, VSP PRO 3 is shaping up to be an exciting event, with an impressive lineup of talented boxers set to take center stage. Boxing enthusiasts and sports fans alike should not miss this opportunity to witness some of the most skilled fighters in Vietnam compete in the ring.

Lorence Rosas sitting
3/22/2023

Nguyễn Văn Hải: A Real "Hit" at VSP PRO

Vietnam has recently seen the emergence of some great fighters, and Nguyen Van Hai is undoubtedly one of the greatest among them. The "Hanoi Hitman" is set to grace the ring once again, this time at VSP PRO #3 in HCMC. Fans are eagerly waiting for his showdown with promising young northern boxer Ha Minh Tuan, who has already made a mark with an impressive debut win in February at VSP PRO #2.

Nguyen Van Hai is a force to be reckoned with, and his appearance at Fortunes of War in Ho Tram last December was a testament to that fact. In a dominating performance, stopping unbeaten Indonesian prospect Paisal Panjaitan.

It's not just his impressive win record that makes him stand out, but his boxing skills and style that sets him apart from the rest. He has a deadly combination of speed, agility, and power that make him a dangerous opponent for anyone who dares to face him in the ring.

His upcoming bout at VSP PRO is a testament to his dedication and hard work. Fans are eagerly waiting to see him in action once again, and with his impressive track record, it's hard not to feel excited.

Nguyen Van Hai is a true icon in the world of Vietnamese boxing, and his legacy will undoubtedly continue for many years to come.

Lorence Rosas sitting
3/8/2023

NGUYỄN VĂN HẢI @ VSP PRO MARCH 25TH

The Hanoi Hitman returns to the ring later this month at VSP Gym in Ho Chi Minh City Vietnam.

Despite a wealth of various fight form experience, Hai is a relative newcomer to professional boxing.

He ventured to Manila in August 2022, and showed lots of ring rust when outpointed by the very promising and unbeaten Jerald Into.

But the granite featured Hanoi boxer made amends at his next bout in emphatic fashion - a stoppage victory over Indonesian prospect Paisal Panjaitan. Nguyễn Văn Hải dropped his opponent in the first, before finishing his task with power shots in round 3.

Nguyễn Văn Hải will be appearing at "VSP PRO" on Saturday March 25th at VSP Gym in District 1 HCMC.

Lorence Rosas sitting
3/7/2023

HANOI'S NEW KID ON THE BLOCK - March 25th

HANOI'S NEW KID ON THE BLOCK!

Outstanding youth prospect Bùi Việt Hoàng made a big splash at his pro debut in February 2023. The Hanoi Boxing Academy protégée was exhilarating, fighting a Draw with and equally talented Phan Minh Quân from HCMC.

Hoàng returns to VSP PRO later this month, and gets an opportunity to open his professional account. Watch this northern boy - he is just turned 18 and may just end up one of Vietnam's best fighters !

Don't say we didn't tell you !!!

Latest blog posts

Elorde boxers
June 5, 2024

BRONER LOOKS TO RESURRECT AGAINST COBBS

The Adrien Broner vs Blair Cobbs final press conference was even more wild than expected: "My n***as got guns with them. All I've gotta do is point and they're gonna blow."
It was hard to interpret Broner's rant.
Many saw that as a thinly veiled sexual reference from the gum chewing former prodigy, who has battled with compulsive disorder issues - even to the point of dry humping opponents during championship bouts
That aside, he tore off his shirt to show that Homer Simpson also comes in chocolate. 
All that aside, the salient question remains "do I still got it ?"
Blair "the Flair" Cobbs shapes as a credible enough opponent, with only one loss on his resume. 
The tall southpaw steps out for the first time since beating Maurice Hooker by UD back in 2022, but he has enough gravitas to help us guage whther there is a path ahead for the enigmatic Adrien Broner.
The two entertaining boxers will battle for their future at the Hard Rock Casino in Hollywood Florida this Friday night.
Friendly advice to Blair the Flair : Do not turn your back on Broner, he'd hump a table leg given half a chance.
Elorde boxers
June 1, 2024

HÀ THỊ LINH GIÀNH VÉ DỰ OLYMPIC 2024 TIẾP THEO CHO VIỆT NAM

Đứng trước cơ hội cuối cùng để giành thêm vé cho Boxing Việt Nam dự Olympic Paris 2024, nữ võ sĩ Hà Thị Linh đã không bỏ lỡ cơ hội khi góp mặt trong trận play-off hạng cân 60kg.

Đối đầu Vilma Viitanen (Phần Lan), Hà Thị Linh có hiệp 1 thi đấu tốt với những pha chủ động vào đòn tầm gần, giúp cô giành chiến thắng 10-9 trên 4 bảng điểm của các giám định.

Sang hiệp 2, Viitanen tăng áp lực khi biết bị dẫn điểm. Hà Thị Linh đáp trả bằng các tổ hợp đòn đánh nặng khi di chuyển lùi. Điểm số 20-18, 20-18, 19-19, 19-19, 19-19 trong hiệp 2 khiến cả hai ứng viên đều phải nỗ lực trong hiệp đấu cuối.

Sang hiệp 3, Viitanen tiếp tục gây sức ép với hàng loạt pha rượt đuổi và ra đòn tầm gần uy lực. Cú móc trái mạnh khiến trọng tài phải đếm với Linh. Thể lực cả hai đã giảm xuống sau nhiều pha đổi đòn. Các pha trả đòn sau đó của Linh khiến Viitanen không thể đạt được hiệu quả trong những pha tấn công. Chung cuộc, Hà Thị Linh giành chiến thắng tính điểm 4-1, mang về tấm vé Olympic Paris 2024 thứ hai cho Boxing Việt Nam cùng người đồng đội Võ Thị Kim Ánh (54kg nữ).

#webthethao #boxing #olympics #olympicparis2024 #hathilinh
Elorde boxers
June 1, 2024

NGUYỄN VĂN HẢI JULY 23 SAINT PETERSBURG

The Hanoi Hitman is looking to make up for lost time, and will be back in the ring in Russia this coming July.
The beautiful Baltic city of Saint Petersburg will provide the backdrop to a compelling match up with outstanding Uzbekistan boxer Khurshidbek Rasuljonov (7-0 3KO)
23 year old Rasuljonov is a 3x national champ, a 2x Asian champ, and maintains a flawless professional record.
The bout will be a contested over 8 rounds, and represents another great opportunity for Nguyễn Văn Hải to make his mark abroad. 
The Hanoi boxer has no opportunity to shine in his home country of Vietnam unfortunately, where professional boxing appears to be in freefall right now.
Elorde boxers
May 29, 2024

HOW MANY CHAMPIONS TITLES AVAILABLE IN ASIA?

HOW MANY CHAMPIONS TITLES AVAILABLE IN ASIA? 

Did you know that there are over 50 global sanctioning organizations that offer various champion titles in the world? They are mostly private organizations that market their brand(s). However the four most recognized ones are : WBO, WBC, WBA, IBF.

Each of the above four organizations offer different regional championship titles and there are a lot of them! Here are some regional titles that may be available for qualified boxers in the Asia Pacific region.  

Note that considering that there are at least 17 weight divisions, there will be a minimum of 17 champions for each regional belt. If you add them all up, there are over 391 championship titles just for men alone. If you include all possible female champions, at least 690 championship titles are available.  

IBF (International Boxing Federations) 
1. IBF ASIA (male)
2. IBF ASIA OCEANIA (male)
3. IBF ASIA AUSTRALASIAN (male)
4. IBF INTERNATIONAL (male/female)
5. IBF INTERCONTINENTAL (male/female)
6. IBF YOUTH (male)

WBA (World Boxing Association)
1. WBA ASIA EAST (male)
2. WBA ASIA SOUTH (male)
3. WBA ASIA (male/female)
4. WBA OCEANIA (male)
5. WBA INTERNATIONAL (male/female)
6. WBA INTERCONTINENTAL (male/female)

WBC (World Boxing Council)
1. WBC FAR EAST (male)
2. WBC ASIAN SILVER (male) 
3. WBC ASIAN (male/female)
4. WBC ASIAN CONTINENTAL (male)
5. WBC YOUTH INTERCONTINENTAL (male)

WBO (World Boxing Organization)
1. WBO ORIENTAL (male)
2. WBO ASIA PACIFIC (male/female)
3. WBO GLOBAL (male)
4. WBO INTERNATIONAL (male) 
5. WBO ASIA PACIFIC YOUTH (male)
6. WBO INTERCONTINENTAL (male)

So which should you go for? What is available for the boxer is almost entirely dependent on the promoter and their preference in working with the sanctioning organizations. Do you have a preference?

#vietnamboxingorganization #VBO #championsleague #championship #regionaltitles #professionalboxing
Elorde boxers
May 28, 2024

"Bà mẹ 2 con" Hà Thị Linh

💥Cách đây ít phút boxer Hà Thị Linh đã có chiến thắng ấn tượng trước đối thủ khó nhằn Ana Starovoitova ở trận ra quân hạng 60 kg nữ môn boxing vòng loại cuối cùng tìm vé đến Olympic Paris 2024.👊

"Bà mẹ 2 con" Hà Thị Linh thắng thuyết phục 4-1 sau 3 hiệp đấu trước tay đấm người Litva từng 2 lần giành HCĐ châu Âu. Sau đây 2 ngày Hà Thị Linh sẽ bước vào màn so găng kế tiếp. Boxer từng 2 lần vô địch SEA Games này là một trong những niềm hy vọng sẽ kiếm tìm thêm suất dự Olympic Paris cho boxing Việt Nam.

Hiện boxing Việt Nam mới có 1 suất chính thức dự Olympic Paris và nó thuộc về Võ Thị Kim Ánh, người xuất sắc giành vé ở vòng đấu loại hồi tháng 3 năm nay...🇻🇳
#Webthethao #Boxing #HàThịLinh
Elorde boxers
May 29, 2024

COMING NEXT MONTH !!

Saturday June 22nd Cataingan, Masbate
This has to be one of the best fight cards of the year !
Elorde boxers
May 28, 2024

DEVIN HANEY- WAS IT ALL JUST A DREAM ?

A hotly disputed "win" against Lomachenko showed the cracks. 
But his first foray against a similar sized, yet supposedly way lesser boxer, ended in total disaster - and confirmed what many had suspected. 
Haney : No weapons - No chin. 
The cloak of invincibility has well and truly been lifted on Devin Haney - who has campaigned with the appropriate ring monicker - The Dream.

Devin Haney - the over rated champ nobody wants to see again ?
*story courtesy of Boxing News 24

Devin Haney has captured world titles in two weight classes by age 25, but few fans are impressed with what he’s accomplished during his nine-year career.
Haney stepped up for the first time last month against Ryan Garcia on April 20th, and he was out of his league. He was dropped six times and lost a 12-round decision. Fans were left wondering what they had ever seen in Haney. His reputation has nosedived since, and it’s difficult for fans to view him still as a world champion. The WBC allowed Haney to keep his light welterweight title despite losing.
That performance had a devasting effect on Haney’s career, resulting in fans no longer viewing him as the #1 fighter in the 140-lb division and feeling that they’d been wrong about their previously high appraisal of him after his win against Regis Prograis last December. Before Haney’s loss to Ryan, some fans thought he’d beaten the best fighter in the weight class when he defeated the 35-year-old Prograis. I didn’t feel that way.

Watching Prograis lose to Josh Taylor in 2019 showed that he was flawed from the start. That fight showed all I needed to know about Prograis because Tyalor was always an average fighter. That’s Why Nobody Wants The Rematch Fans should want to see a rematch, but they don’t have faith in Haney that he can raise his game enough to avenge his loss to Ryan (25-1, 20 KOs).
The fans saw all they needed to, watching Ryan put Haney in trouble in the opening seconds of round one and continuing to batter him for the remainder of the fight. In the seventh, Haney was knocked down four times and seemingly saved by the referee, Harvey Dock, who inexplicably penalized Ryan for hitting on the break after he grew frustrated at the nonstop holding that was being done.
Devin was trying to stall out the round after the first knockdown, and Ryan got fed up with being held excessively and instinctively hit Haney when the referee peeled him off. No warning had been given to Ryan before the penalization.

Many fans consider Haney the weakest of the four champions at 140 because of his questionable chin and his fighting style, which involves a lot of clinching, jabbing, and moving around the ring. The other champions at 140 :
- Teofimo Lopez 
– Subriel Matias 
– Isaac Cruz 
Haney would lose to all those champions and likely get knocked out if he couldn’t clinch excessively once he was hurt, as we saw in his fight with Ryan.
Elorde boxers
May 23, 2024

GOOSEN SUPPORTS RYAN GARCIA BEING CLEAN

Acclaimed boxing trainer Joe Goosen shares his thoughts on the recent Ryan Garcia controversy. 
He also makes the interesting assertion that the talented fighter is one of the best he has ever trained ! 
*story courtesy Boxing Scene :

There is no bad blood between former fighter-trainer tandem Ryan Garcia and Hall of Fame coach Joe Goossen. 

Garcia split from Goossen after three fights last year following his knockout loss to Gervonta Davis and has since linked up with Derrick James. 

On April 20, the heavy underdog Garcia knocked down Devin Haney three times to win a majority decision. But the victory has been surrounded by controversy. 

Garcia blew weight for the 140-pound fight by 3.2 pounds, and on May 1, tests revealed that Garcia tested positive for the banned performance-enhancing substance Ostarine on the day of and the day before the fight.

Haney has since requested that the New York State Athletic Commission disqualify Garcia. 

Garcia has maintained his innocence as he awaits the results of his B-sample, and his former coach, Goossen, is backing him, too. 

“I’ve known Ryan ever since he was a teenager, and I have nothing but great things to say about him because he has a great heart,” Goossen told BoxingScene. “He’s one of the best fighters I’ve ever trained. He’s got so much talent that it’s not even funny. He’s got everything.

“I trained Ryan for two years straight and never saw anything remotely close to the same galaxy of what is being talked about now. It wasn't even talked about. Ryan would never knowingly do something like that. When he trained with me, he was dedicated. He always worked hard. Nothing about Ryan would lead me even to speculate anything in that direction. No way. Something isn't right. I can not point the finger at Ryan. None of it makes sense to me. In my wildest dreams, I cannot conceive of Ryan Garcia purposely doing anything that would endanger his career in such a way.” 

Goossen guided Garcia to wins against Emmanuel Tagoe and Javier Fortuna, but Garcia couldn’t overcome the southpaw Davis. 

Goossen envisions a promising future for Garcia once he gets back into fight mode. 

“Ryan will never lose to a right-hander,” said Goossen. “He's going to be great at 147 pounds because he won't have to kill himself to make weight. He's tall and has a big frame. It's amazing and almost frightening to see him hit bags and hit people. He's one of the fastest, smartest, hardest hitters per square inch I have ever dealt with, and that's saying something.”
Elorde boxers
May 25, 2024

"HANEY WAS THE NEXT MAYWEATHER ? I DEBUNKED THAT !!"

"I FEEL HURT AND DAMAGED BY THE ACCUSATIONS THAT ARE PUT ON ME. I KNOW FOR A FACT THAT I AM NOT A CHEATER, I'VE NEVER BEEN A CHEATER. I'VE PUT IN SO MUCH WORK MY WHOLE LIFE, AND ONE OF MY GREATEST VICTORIES HAS A LITTLE BIT OF AN ASTERISK BECAUSE OF A LIE. 
I'M GENUINELY HURT. I CRY AT NIGHT SOMETIMES JUST KNOWING THAT THEY ARE TRYING TO TAINT MY VICTORY ...
WE'RE LETTING LITERAL CHEATERS LIKE STEROIDS POSTER BOY VICTOR CONTE CONVICT ME OF CHEATING. AND HE'S THE ONE WHO SHAPED VADA. 
WHY ARE WE LISTENING TO THIS GUY? THAT SMELLS LIKE FUNNY BUSINESS TO ME ... 

I KNOW DEVIN HANEY WAS THE POSTER CHILD FOR BEING THE NEXT FLOYD MAYWEATHER BUT I DEBUNKED THAT. 
HOW ABOUT YOU JUST GIVE ME MY CREDIT?"
Elorde boxers
May 24, 2024

BOXING VIỆT NAM KHỞI ĐẦU TỐT

Trong ngày ra quân, võ sĩ Nguyễn Văn Đương phải chạm trán một đối thủ tương đối mạnh. Đó là Jean Carlos Caicedo Pachito (Ecuador), người từng tham dự Olympic Paris.

Trước một đối thủ có trình độ và kinh nghiệm thi đấu tương đương, đại diện Việt Nam đã thi đấu chủ động. Anh tấn công từ khá sớm, đồng thời giữ cự ly mỗi khi cảm thấy đối thủ muốn chờ cơ hội phản đòn.

Trận đấu khép lại trong 3 hiệp, với chiến thắng bằng tính điểm dành cho Nguyễn Văn Đương. Anh sẽ thi đấu trận tiếp theo trong ngày 28/4 tới.

Sau khởi đầu tốt của Nguyễn Văn Đương, Boxing Việt Nam còn một VĐV khác thi đấu trong ngày đầu tiên. Đó là Hoàng Ngọc Mai, võ sĩ thi đấu hạng cân 66kg nữ.

📸 ithethao

#vothuatvietnam #ithethaovn #vothuatithethao #boxingvietnam #boxing #olympic
Elorde boxers
May 22, 2024

GOOD LUCK VIETNAM BOXING TEAM !

All set and ready to go.
Wishing the team a successful and lucky tournament for the Olympics qualifiers. 
#VietNamBoxingteam
#vongloaiolympicParis2024
Elorde boxers
May 13, 2024

WBO ORIENTAL CHAMPIONSHIP THIS WEEK

Let's find out who is Asia's best Lightweight fighter this Saturday night.

The Hanoi Hitman Nguyễn Văn Hải (6wins 1 loss) 🇻🇳 takes on the best fighter in China right now 🇨🇳 - Yongquiang Yang (15 wins 0 loss)
The China boy can bang too - he has 12 knockouts on his resume.

Nguyễn Văn Hải v Yongquiang Yang 10 rounds
WBO Oriental Lightweight championship 61kg
Jiagen Sport Centre Xiamen China 
Saturday May 18th
Elorde boxers
May 12, 2024

WHEN THE WAR IS OVER

Mexican 🇲🇽 Kenbun Torres departs the Philippines today, and bumps into last night's opponent at Ninoy Aquino - champion Reymart Gaballo. 

"I spotted my opponent walking alone through the airport
It's Reymart Gaballo !
I was full of nerves and aggression when we are together at the weigh-in - that is a fighter.
But I couldn't help but shout out to the brave man who gave me an opportunity, and swapped punches in the same ring. 
I don't know the words to express my appreciation but I shook hands and hugged.
Maybe someday we can fight again, I know Reymart is a great fighter for the Philippines. 
I want to pay respect from the bottom of my heart to Reymart Gaballo and the people that were so kind to me when I visited this special place.
Thank you. "
Elorde boxers
May 10, 2024

Vasiliy Lomachenko và Georges Kambosos Jr

Cái tên Vasyl Lomachenko không phải là cái tên xa lạ gì đối với những người yêu thích quyền anh "đẹp".

Dù ở thời kỳ đỉnh cao hay hiện tại, trước khi chuyển sang chuyên nghiệp, anh đã có 2 lần giành HCV Olympic, 1 thành tích đáng tự hào mà nhiều tay đấm trẻ hướng tới. Và chẳng cần đến trận đấu thứ ba trong sự nghiệp chuyên nghiệp của mình, Lomachenko đã trở thành kẻ thách thức các đai vô địch quyền anh thế giới, một con quái vật mà bất kỳ vị vua nào cũng dè chừng.

Trận đấu với Georges Kambosos Jr vào ngày 12/5 tới là lần thượng đài đầu tiên của Vasiliy Lomachenko (17-3 Boxing, 11 KO) kể từ thất bại trước Devin Haney hồi tháng 5/2023, cuộc đối đầu xác định chủ nhân chức vô địch tuyệt đối với 4 danh hiệu WBC, WBA, IBF và WBO đã để lại nhiều tranh cãi bởi kết quả trên bảng điểm.

Ở tuổi 36, tất cả đều hiểu rằng thời gian để Lomachenko cạnh tranh ở cấp độ đỉnh cao không còn nhiều, dù anh vẫn được biết tới như một trong các võ sĩ có kĩ thuật và bộ pháp đứng đầu làng Quyền Anh đương đai. Dù vậy, bản thân Lomachenko vẫn muốn dành sự ưu tiên trong việc giúp đỡ những người dân quê nhà Ukraine trong cuộc chiến đang diễn ra, lý do khiến anh vắng bóng suốt một năm qua.

Những chấn thương vai kể từ cuộc đối đầu với Teofimo Lopez năm 2020 cũng là nỗi lo của những người hâm mộ "Hi-Tech", bởi khả năng tấn công của tay đấm từng giành 2 HCV Olympic (2008 & 2012) đến từ việc kiểm soát trận đấu bằng số lượng đòn đấm vượt trội. Và hơn thế, đối thủ Georges Kambosos Jr của anh cũng là một cái tên có phong cách thi đấu tương tự.

Cuộc đối đầu giữa Vasiliy Lomachenko và Georges Kambosos Jr sẽ diễn ra vào sáng Chủ Nhật ngày 12/5 theo giờ Việt Nam. Webthethao.vn sẽ tiếp sóng sự kiện Boxing đáng chú ý của làng Boxing thế giới tới quý vị khán giả.

#webthethao #boxing #vothuat #quyenanh #VasiliyLomachenko #GeorgeKambososJr
Elorde boxers
May 10, 2024

PREPARING FOR THE WBO TITLE MATCH

Nguyễn Văn Hải getting ready for the biggest stage of his career - the WBO Oriental Lightweight championship to be held in Xiamen China next week. 
Vietnam 🇻🇳 legend Nguyễn Văn Hải 6-1 3KO will challenge China 🇨🇳 top rated fighter Yongquiang Yang 15-0 12KO for the prestigious belt. 
The championship match will take place at the Jiagen Sport Center in Xiamen on Saturday May 18th. 

#vietnamboxingorganization #vspboxing #Webthethao #VSPPromotions
Elorde boxers
May 9, 2024

DOES MEXICAN TORRES HAVE THE "MIDAS" TOUCH ?

Without doubt the smaller man, but Mexican Kenbun Torres hits Manila in a rich vein of form, and promises nightmares for local champ Reymart Gaballo tomorrow night at the Midas Hotel and Casino. 
Torres was beaten by Viet star and WBO belt holder Tran Van Thao, before making amends with a dominant win over China's tough Chengcheng Yang. 
The China boxer subsequently knocked out one of Australia's most hyped fighters - the previously unbeaten Rocky Ogden, to cement the serious claims of Kenbun Torres in tomorrow's big showdown.
The great card brought to you by SanMan Promotions will take place at the Midas Hotel and Casino in Manila. 

Weigh-in results from Pasay City, Philippines:
🇵🇭 Marlon Tapales 119.6 lbs.
🇹🇭 Nattapong Jankaew 121.4 lbs.
*vacant WBC Asian Continental Super Bantamweight Title

🇵🇭 Reymart Gaballo 119.8 lbs.
🇲🇽 Kenbun Torres 117.8 lbs.
*8 rounds / non-title
Elorde boxers
May 7, 2024

9 DAYS OUT !!

Nguyễn Văn Hải v Yongquiang Yang 
WBO Global Lightweight Title
Xiamen China Saturday May 18th
Vietnam 🇻🇳 champ v China 🇨🇳 champ !!!!
True romance !!!

#VSPPromotions #vietnamboxingorganization #Webthethao #vspboxing
Elorde boxers
May 6, 2024

DOHENY STOPS BRYL BAYOGOS IN 4TH

In the curtain raiser of the Inoue-Nery gigantic promotion at Tokyo Dome, former IBF junior feather champ TJ Doheny (26-4, 20 KOs), 121.75, decked an easy TKO victory over previously unbeaten Filipino Bryl Bayogos (7-1-1, 2 KOs), 121.5, at 2:51 of the fourth round in a scheduled eight on Monday. 
Doheny quickly caught the still nervous and stiff Filipino and dropped him with solid body shots twice in the third, and followed up so furiously that the referee called a well-timed halt in round four, when Bayogos fell down again. 
Doheny scored his fourth triumph in as many bouts in Japan since he dethroned then IBF ruler Ryosuke Iwasa on points in 2018. 
The Irishman TJ, now residing in Australia for years, is gunning for a shot at “Monster” Naoya Inoue. Doheny had been supposed to fight Inoue should Luis Nery become unavailable by any inconvenience, but it eventually didn’t materialize with Nery successfully having made weight.
Elorde boxers
May 6, 2024

TRAN VAN THAO WIN WBO GLOBAL

Congratulations to Vietnam hero Van Thao Tran for a unanimous decision win over Jakrawut Majungoen for the NEW WBO GLOBAL Bantamweight champion.
#WBO
#Korea
#VBO
Elorde boxers
May 4, 2024

WBO TRIPLE TITLE

All boxers passed the weight in today for tomorrow's Triple WBO title event,
For the Vacant WBO Global Bantamweight title, and the vacant WBO Global Featherweight title and the vacant WBO International Flyweight title!
Here in Goheung, Korea.
Elorde boxers
May 4, 2024

WEIGH-IN RESULTS FROM LAS VEGAS

Saul "Canelo" Alvarez - 166.8 lbs
Jaime Munguia - 167.4 lbs 
Undisputed Super Welterweight Championship
Elorde boxers
May 1, 2024

MEXICAN FIESTA THIS SUNDAY IN LAS VEGAS

Canelo Alvarez 60-2 meets the unbeaten Jaime Munguia 43-0 for the IBF, WBO, WBC and WBA World Super Middleweight title belts this Saturday night (Sunday midday in Asia)
The fight of two great Mexicans will take place at T-mobile Arena in Las Vegas.
Elorde boxers
April 28, 2024

Why Olympic Boxers Aren’t Wearing Headgear Anymore

SOMETHING IS MISSING from Olympics boxing this year. Did you notice? It’s lot easier to see the faces of male boxers---taunting, grimacing, or smiling in all their Olympian glory. This year, the Olympics ditched boxing headgear for the first time since 1984, making it look a lot more like professional boxing.

The decision, according to statements from amateur boxing’s governing organization---the International Boxing Association, or AIBA---came down to safety. Counterintuitively, referees had to stop matches for head injuries (aka likely concussions) more often when boxers were wearing headgear, according to an AIBA study. But whether ditching headgear actually makes boxers safer---especially from non-concussion injuries---is, well, more complicated.

“This rule change was rather surprising for lot of people. There’s still lot of research that needs to be done,” says Cynthia Bir, a University of Southern California biomechanics researcher who has evaluated boxing equipment for USA Boxing. In fact, female Olympians will still be wearing headgear in boxing, due to lack of safety data. (AIBA did not respond to requests for comment.)

What almost everyone can agree on is that foam padding does little to protect against concussions and knockout blows. Punch hard enough, and you overwhelm the foam’s ability to absorb energy. “The headgear becomes less useful and then not useful,” says Blaine Hoshizaki, a head injury researcher at the University of Ottawa.

Plus, the headgear still leaves boxers vulnerable to punches to the jaw, which are most likely to cause concussions because they whip the head around. “Boxers know that to get the knockout, you need to make the head spin,” says Bir. “Jabs aren’t going to do much.” Your brain normally sits suspended in fluid; when your head whips around, the brain whips around too, the tissue stretching and compressing. This causes concussions.

But why would wearing headgear increase the rate of likely concussions? The AIBA’s study has a few theories: Headgear makes it tougher to see, so boxers can’t dodge as well. Or perhaps headgear creates a false sense of safety and boxers take more risks. It also makes the boxer’s head a bigger target.

Another matter to consider though: Concussions aren’t the only head injuries boxers get. “A lot of the long-term consequences of repetitive head trauma may be from many, many subconcussive blows over time,” says Charles Bernick, a neurologist at the Cleveland Clinic. Bernick has been following a group of professional boxers and MMA fighters since 2011, and he’s found that even the brains of fighters who have not reported concussions exhibit damage visible in MRI scans.

These subconcussive blows, which don’t have any immediately obvious symptoms, could also lead to chronic traumatic encephalopathy, or CTE, over time. “With concussions, you can see it and you can diagnose it,” says Hoshizaki. “The challenge is the ones you don’t see, don’t feel. This is I think the scary part.” Headgear could mitigate some of these blows. But it’s hard to study because it’s hard to measure how much brain damage these subconcussive blows actually cause; the same punch might cause damage in one person but not another because of the structure of their head or neck musculature.

The AIBA has tried to get more professional in recent years---the extra “A” in the acronym is a remnant from when it had “amateur” in its name. And the group made other changes for the Olympics this year: It changed the scoring system to bring it in line with the pro boxing and allowed professionals to qualify for the games. (Though only three are competing in Rio.) Pros have a good reason to not use headgear
Elorde boxers
April 27, 2024

TOP 5 COUNTRIES WITH THE MOST PRO BOXING EVENTS.

According to Boxrec, there were 7,191 boxing events (63,573 bouts) in the past 12 months worldwide. USA 1,598 boxing events accounting for 27% of the total. That is more than the sum of the next 4 countries combined.

Boxing events are not necessarily connected to the wealth of a nation. Argentina, Mexico, and Russia are not known for their economic strength yet hosted 676, 488, and 294 events respectively in the last 12 months.  

In comparison, Vietnam hosted 12 events in the same period. With over 100 million in population and one of the largest amateur boxer population, VBO estimates that Vietnam should be hosting approximately 100~200 events per year. That is roughly 15 events per month. 

The question should be focused around how to make it easier for people to host boxing events, starting with 4 rounds of boxing focused on debuting boxers who are beginners in professional boxing. Safety of boxers are very important but often that concept is misused to scare noninformed public.  

Most injuries that boxers sustain are from three main areas:
1. Not enough rest between fights.
2. Excessive weight reduction before the fight.
3. Previous injuries that are left unattended.  

While mismatch can be a big problem, this is the fault of the referee/supervisor for not stopping the fight when needed. Unfortunately, this is one skill that can not be learned in a classroom but through experience. This is why developing high quality boxing ring officials is so important and difficult to do. No amount of training or certificates can replace actual experience in the ring. Just like boxers, officials also need consistent events to practice and sharpen their skills.

What are your thoughts to make 15 events/month a reality in Vietnam?

#professionalboxing #boxing #sportsinjuries #vietnamboxing #vietnamboxingorganization #events #proboxing #Promotions
Elorde boxers
April 24, 2024

MATEO TAPIA READY FOR WORLD'S BEST

Mexican born Aussie Mateo Tapia came to Vietnam as a 20 year old and took on that country's fight legend Truong Dinh Hoang - a 10 times national champion and unbeaten pro. It was a hugely exciting, if not unnerving, experience for the young fighter.
Fast forward 5 years, and 16-0 Tapia is world ranked in a very hot middleweight division. 
Mateo Tapia makes his return in Sydney tonight, and will meet Keiber Gonzalez 20-0 in what will surely be a launch towards a world title run.
Good luck Mateo.
Elorde boxers
April 21, 2024

WBO ORIENTAL LIGHTWEIGHT TITLE

Xiamen China Saturday 18th May
The Hanoi Hitman Nguyễn Văn Hải ready to rock China's best Yongquiang Yang over 10 rounds at Jiagen Sports Arena in Xiamen.
Elorde boxers
April 21, 2024

THE NEXT MAYWEATHER ??

Maybe it requires a re-think !
King Ryan too big, too fast, too powerful !
Elorde boxers
April 17, 2024

VIETNAM GUEST WINS IN AMERICAN RETURN

Charly Suarez has been a regular visitor to Vietnam. He fought an exhibition bout with Nguyễn Văn Hải at Victory8 in Hanoi, and he won the WBC belt at Ho Tram against Indonesia’s champion Defry Palulu. 
Today he was Stateside, winning his return bout in Corpus Christi Texas on a Top Rank event. Suarez broke his hand in August of last year, but resumed in style today in a near shutout win over America's Luis Coria. 
It was an emphatic performance, and likely to earn Suarez a world title eliminator shot at his next outing.
Elorde boxers
April 14, 2024

SUAREZ WINS IN RETURN ON AMERICAN SOIL

JUST IN: Charly Suarez Official scores a unanimous decision victory over Luis Coria (77-74, 76-75 & 77-74).
Congratulations King's Warrior 
World title awaits !
Elorde boxers
April 7, 2024

SUAREZ SCARES OFF HENRY LEBRON TEAM

The Philippines' Charly Suarez always looks great in sparring, but apparently a session where the King's Warrior was "on fire" was witnessed by the coach of Henry Lebron - and was enough for them to immediately pull out of their world title eliminator next Saturday night.
Lebron has now been consigned to the "Top Rank Scaredy Cat" bench warmers list, and will be replaced by Luis Coria 15-6 in what is Suarez return from a broken hand last August. 
A win for Suarez will guarantee him a world title eliminator at his next outing - and you can bet your bottom dollar it won't be Henry Lebron in the other corner !
Charly Suarez fights on a Top Rank show in Corpus Christi Texas next Saturday night April 13th.
Elorde boxers
April 6, 2024

SUAREZ BACK BETTER THAN EVER

The Philippines' best boxer Charly Suarez resumes next Saturday on a big Top Rank show in Corpus Christi Texas - 8 long months after sustaining a broken hand in August of last year. 
Despite looking comfortable in a lopsided decision win, Suarez actually did the damage in round one against tough Yohan Vasquez, and was forced to fight the remainder of their bout in southpaw. 
An incredible effort !
The King's Warrior Charly Suarez last fought in Vietnam in December 2022 (hence the Christmas tree !) and followed up his win at Ho Tram with a 4 title win in Australia over unbeaten star Paul Fleming. 
Suarez has been promised a world title eliminator bout if successful in next week's American bout, and all his friends at VSP wish him a career defining performance on that big stage.
Good luck Charly boy !
Elorde boxers
March 28, 2024

BRAVO CORIA - LEBRON SENT PACKING !

Puerto Rican 🇵🇷Henry Lebron (19-0)'s clean card was ready to get shredded.

So, the Lebron team have opted out of world title contention, and Charly Suarez will have a new dance partner in Luis Coria.

🇵🇭 Charly Suarez (16-0) with 9 KO’s
🇺🇸 Luis Coria (15 Wins with 6 losses) 7 KO’s
 Super featherweight bout

🗓️April 13, 2024 Saturday 
🏟️American Bank Canter, Texas USA

*credit to KOboxing

#koboxingchannel
#boxing
#philippineboxing
#sports
Elorde boxers
March 21, 2024

TAGPUNO MAKES WEIGHT IN AUSTRALIA

Fernando Tagpuno jr and Dana Coolwell both made the 126lb cut and looked in outstanding shape for tomorrow night's big clash on the Sunshine Coast.
Dana Coolwell is one of the brightest young talents on the Aussie boxing scene, and his clash with Tagpuno will be for the IBO InterContinental Featherweight title.
Elorde boxers
March 17, 2024

YAP AND NGAKA BOTH WANTING WBF PRIZE

The countdown is on !
The Philippines' Mark John Yap and Botswana's Moabi Ngaka will be banging it out in 10 days time to decide the World Boxing Foundation International title.
And both countries are supremely confident of capturing the prestigious prize !

Those in the Yap camp say that this is the lightest they have seen the Journey Man prior to a big fight, and that his training has seen the experienced warrior ascend to new levels.
Moabi Ngaka is famed for his cardio, and has been reeling off 20km runs in amongst a torrid twice daily training schedule of sparring multiple partners at each session. 
This will very definitely be a battle of Mark John Yap's experience and power versus the speed, movement and endurance of the younger and taller Moabi Ngaka. 
But as they say, two dogs - one bone !!
So who you got ????

RUMBLE IN THE OKAVANGO 
Maun National Stadium Botswana 
Saturday March 30th 

#rumbleintheokavango #elordetv #vspboxing #Webthethao #BOXINGBIDABEST #VSPPromotions #1xbet
Elorde boxers
March 16, 2024

VENGEANCE HAS A NEW NAME

Arnel Baconaje "The Silencer" has been one of the Philippines' outstanding boxers of recent years, and will get the opportunity to take his talents to an international stage later this month.
The Silencer will meet the man that many regard as the best prospect in Botswana - Steven Bagwasi. 
This boxing prodigy has a 9-1 record, and is touted as a future world star by those in the know.
But Arnel Baconaje is not one for reputations, and whilst respectful of his quality opponent, is certainly not daunted. The RP National champ sees a spot for himself on the world stage, and knows that an emphatic win over a star like Bagwasi will cement his position. 
Baconaje has been the victim of some horrible decisions in the last couple of years, so on the road against Steven Bagwasi, he will leave nothing to chance.
"I know I have to hurt him to get his respect. 
This is my first time to fight an African, so I'm very excited. Tell him the Silencer is coming!"
Vengeance has a new name.

RUMBLE IN THE OKAVANGO 
Maun National Stadium Botswana 
Saturday March 30th 
WATCH IT HERE LIVE !!
Elorde boxers
March 10, 2024

CHARLY SUAREZ THE UNDERDOG ???

Unless they plan on using the same three judges as the Tim Bradley-Manny Pacquiao fight - they got this one very wrong !!
Charly lights this guy up.

⚡⚡𝐒𝐔𝐀𝐑𝐄𝐙 𝐔𝐍𝐃𝐄𝐑𝐃𝐎𝐆 🥊𝐑𝐎𝐀𝐃 𝐓𝐎 𝐖𝐎𝐑𝐋𝐃 𝐓𝐈𝐓𝐋𝐄💪 🇵🇭Charly "King's Warrior" Suarez 16-0 is set to face Puerto Rican 🇵🇷Henry "Moncho" Lebron 19-0 on April 13, 2024 in Corpus Christi, Texas, United States🇺🇲. 

With aspirations of securing a world title this year, Suarez must emerge victorious against Lebron to enhance his standing in the super featherweight world rankings.

🌀 1XBET ODDS
🇵🇭SUAREZ 3.1
🇵🇷LEBRON 1.3

Boxing Bida Best Fairtex Philippines 
#1xbet #BOXINGBIDABEST
Elorde boxers
March 10, 2024

THAI HOANG HUY A VSP PRO ALUMNI

Former Muay Thai student Thai Hoang Huy ranks as one of the most active boxers in Vietnam, despite only embarking upon the sport a mere 18 months ago.
After an exhibition bout at Ho Tram, Huy decided to enter the professional ranks in 2O23, and despite his inexperience, won 4 of 6 bouts.

They say that boxing is a sport that affords you the opportunity to learn a lot about yourself whilst forging enduring friendships, and Huy has been fortunate to already share the ring with boxers from the Philippines and Africa. 
It's in that regard that he enjoyed a lucky break.

 Whilst competing in an event at Ho Tram, Huy was matched with Botswana's gun Moabi Ngaka.
Despite losing that bout, Thai Hoang Huy did enough to impress his African opponent, and he invited the Vietnam boxer to his country to compete on an international stage.
The RUMBLE IN THE OKAVANGO sees African nations take on an Asian Team comprising Vietnam, Philippines, China and India - and Thai Hoang Huy has earnt himself a "wildcard" spot at the event !

Huy will meet Zambia 🇿🇲 prospect David Kapusu, a man touted as a future African champion, in the opening bout of the show. Kapusu was a quality amateur before turning pro, and won his debut in promising fashion. 
This is a significant test for Thai Hoang Huy, but a great honour to be opening an iconic International event, and as a former alumni, VSP wishes him lots of luck in Botswana on March 30th. 

RUMBLE IN THE OKAVANGO 
Maun National Stadium Botswana 
Saturday March 30th 
WATCH IT HERE LIVE !

#Webthethao #rumbleintheokavango #vspboxing #boxingvietnam #VSPPromotions #elordegym #elorde
Elorde boxers
March 6, 2024

SUAREZ RETURNS 13TH APRIL

Henry Lebron is touted as Top Rank's next world champion at 130lb. 
Bad news Henry ! King's Warrior is coming for that very same work on April 13th in Corpus Christi Texas. 
Great fight boys !
Elorde boxers
March 9, 2024

RACE IN BOTSWANA

🇵🇭Mark John "The journey man" Yap 34-18 (Elorde ) vs 🇧🇼Moabi Ngaka 3-1-1 of Botswana
🏆 Super featherweight 10 rounds
📅March 30, 2024

Good luck Yap! 👊

📍Register on 1XBET and enter promocode 👉BIDA. . Very easy to register💯
Link and instructions are in the comment section

Boxing Bida Best Fairtex Philippines VSP Promotions Markjohn the rebirth Yap 

#1xbet #BOXINGBIDABEST
Elorde boxers
March 8, 2024

TWO WEEKS TO GO - TAGPUNO IN AUSTRALIA 

Ferocious Fernando Tagpuno heads south to the sunny shores of Queensland with a singular intent - to dismantle one of the hottest prospects in Aussie boxing - Mr. Dana Coolwell.

The story goes like this :

TAGPUNO JR TAKES FEROCIOUS DOWN UNDER
It's the ignominious start to a pro boxing career that many must dread. 
Abd it's the reason why all managers and promoters give their fighters easybeats when they first debut as professionals.
 
But there was no such soft path for "Ferocious" Fernando Tagpuno, who was to suffer defeats at his first two bouts when he met top flight Jonniel Laurente (8-1) and Daniel Nicolas (7-2).
The losses would make many question their career choice, but for Tagpuno Jr, he was simply emboldened.
VSP commented at the time that the performances were great, and despite the losses, this young fighter has a big future. 
But Fernando Tagpuno needed to respond, and he did so, with FEROCIOUS intent.
Tagpuno siezed those early lessons, and then used them to batter 7 subsequent opponents !!
THAT'S SEVEN KNOCKOUTS IN A ROW ! 
And there are some pretty decent names in that hit list !

"Ferocious" Fernando has been rewarded for his escalating displays of violence with a title shot on March 23rd in Australia. 
He is slated to take on outstanding indigenous prodigy Dana Coolwell for the IBO InterContinental Featherweight title in a bout that should blow the rafters off the Caloundra RSL Club.
"Deadly" Dana Coolwell rates as one of the most precocious talents in Aussie boxing, and was controversially defeated for a World Youth title while amasssing a 12-2 record. He is skilled, slick, and reminiscent of a young Paul Fleming.
The contrasting style of Tagpuno Jr will make it interesting - he brings pressure, and when he comes to your front door, he doesn't forget to knock. And he KNOCKS LOUD !!!
Great match up - Ferocious Fernando Tagpuno Jr v Deadly Dana Coolwell. Saturday March 23rd.
Elorde boxers
March 10, 2024

PHILIPPINES SET FOR AN AFRICAN SAFARI

Three weeks out and no signs of nerves, the Elorde team of Mark John Yap, Arnel Baconaje, JonJon Estrada and Jetro Pabustan (trainer) discuss articles of war for the RUMBLE IN THE OKAVANGO on March 30th. 
The event will match many of Africa and Asia's best boxers against one another in Maun, Botswana - a location that is the gateway to the iconic Okavango Delta. 
All three pinoy have significant tasks ahead.
JonJon Estrada takes on South African champion Jeff Magagane in the featherweight class.
Arnel Baconaje meets Steven Bagwasi, arguably the best boxer P4P in Botswana. 
Mark John Yap appears in the main event - a WBF International title match against local star Moabi Ngaka. 
The three Philippines 🇵🇭 boxers will be part of an Asian Team that includes China 🇨🇳, India 🇮🇳 and Vietnam 🇻🇳. 

#rumbleintheokavango #elordetv #vspboxing #Webthethao #VSPPromotions #elordegym #elorde
Elorde boxers
March 2, 2024

"BACONAJE WILL THINK HE'S IN WITH A LION"

Take that sucker !
Steven Bagwasi confirms his status as one of, if not the, hottest properties in Botswana boxing, handing out another one sided beating.
Bagwasi will face Philippines super featherweight champion Arnel Baconaje at Maun Stadium on March 30th, and he is looking forward to the task with laser focus. 
The boxer from Mahalapye was on the sidelines in 2023, but prior, had built an imposing 9-1 record. His lone loss was way back in 2018 by way of points to South Africa's champion Ayanda Nkosi (who was also WBF World Champion) 
Many in Africa have a huge opinion of Steven Bagwasi, and likewise, he is a boxer with self belief. 
"I will take Arnel Baconaje on a wild safari. When we are done, he will be thinking he is surrounded by lions. I am really looking forward to this one."

RUMBLE IN THE OKAVANGO 
Maun National Stadium Botswana, Africa 
Saturday March 30th 

#rumbleintheokavango #elordetv #vspboxing #Webthethao #VSPPromotions #elordegym #elorde
Elorde boxers
February 29, 2024

NGAKA TAUNTS MARK YAP TO GO TO WAR

Botswana’s Moabi "The Eagle" Ngaka " is a man well versed with the habitat of lions, and he will need to draw on all that hometown knowledge on March 30th when he steps into the ring with the Philippines' Mark John Yap. 
The two boxers will contest the World Boxing Foundation International title - a main event contest over 10 rounds to decide the Super Featherweight champion.
And the task for Ngaka is daunting to say the least !

Despite being a talented member of the national team in Botswana, he has literally had to jump at the very limited pro opportunities that have come his way, amassing a 3-1 record. And if you include his bouts not listed in BoxRec, he is already 7-1. 
There is no doubt that Moabi Ngaka has the makings of quality international boxer. 
But against Mark John Yap - REALLY ? 

It's just impossible to see that he has the experience to go with a man that has 17 years in the pro ranks, had an unbeaten run of 10 wins in Japan over 3 years where he tore some of their very best to shreds. Yap picked up three OPBF titles in a winning run that was finally ended in a points loss to world rated #2 Takuma Inoue.

But here's the interesting footnote - Moabi Ngaka specifically asked for the task ! There were a number of easier opponents that the African boxer could have taken, but he chose the Philippines Journey Man instead. 

"I want Mark John Yap !! He is a warrior, so am I - so lets GO TO WAR ! 
I'm not here to play around, I train hard, and I fight harder. I want to test myself with real fighters, and they don't come any more real than Yap."

Those close to the Botswana boxer share his belief, and say he is ripe to pull off a big upset against his Philippines rival. Ngaka is renowned for his cardio and loose movement in the ring, and they are of the opinion that Yap will be air swinging on old legs in later rounds.

"I want everyone to tune in on March 30th - I will say that this will be a war, and I will drop Mark Yap. Maybe more than once. They will all be saying that the EAGLE HAS LANDED."

RUMBLE IN THE OKAVANGO 
Maun National Stadium Botswana, Africa 
Saturday March 30th 

#rumbleintheokavango #elordetv #vspboxing #Webthethao #VSPPromotions #elordegym #elorde
Elorde boxers
February 28, 2024

BACONAJE TO TAKE ON AFRICAN STAR

Classy Elorde boxer Arnel Baconaje will head to Botswana next month as part of a formidable Asian Team that will do battle with African nations. 
"The Silencer" will take on Steven Bagwasi - a boxer that many rate as one of the most outstanding talents in Botswana. 
Bagwasi has 8 wins on his resume, with only one loss, which was back in 2018 to South Africa's national champion Ayanda Nkosi.
But to tame a lion like Bagwasi, plenty of hard work and lots of skill will be required, and Arnel Baconaje "The Silencer" was working on both today. Mixing it up with Arnel in sparring at Elorde was Japanese visitor Reito Takahashi, a highly promising 135lb fighter.

#rumbleintheokavango #elordetv #vspboxing #Webthethao #VSPPromotions #elordegym #elorde
Elorde boxers
February 27, 2024

WOLVERINE HEADS TO THE AFRICAN DELTA

Crowd pleasing brawler JonJon "the Wolverine" Estrada heads for the depths of Africa next month, when he stars at the RUMBLE IN THE OKAVANGO show on March 30th. 
Estrada will take on the sharp shooting Jeff Magagane, a man who has long been touted as one of South Africa's major talents. 
The boxer was rated as high as #1 at various stages of his career, but lack of consistency of regular bouts have conspired against him winning a major title.
Jeff Magagane goes by the ring name of "911" - which gives some obvious insights into his style, but this boxer is much much more. 
He is tall, rangy, has great hands, and is really adept out of both stances. He mixes his speed and delivery so well that when he is "on", he is equal parts deceptive as he is elusive. And with only one fight in 2023, Magagane is determined to post an emphasis performance against Estrada and get back into the world rankings. 
As for JonJon Estrada - well,it's business as usual ! 
He is well versed with taller and faster opponents - he will be a dangerous snake in the grass waiting to strike. This is a significantly important match for Estrada, and he is expected to be a heavy underdog in this bout.
But as you know with the heavy handed Wolverine - simply learn to expect the unexpected !!

RUMBLE IN THE OKAVANGO 
Maun National Stadium Botswana, Africa 
Saturday March 30th 

#rumbleintheokavango #elordetv #vspboxing #Webthethao #VSPPromotions #elordegym #elorde
Elorde boxers
February 21, 2024

MARK VS MOABI

MARK JOHN YAP 🇵🇭 PHILIPPINES versus 
MOABI NGAKA 🇧🇼 BOTSWANA 

World Boxing Foundation International title 130lb 
Maun National Stadium, Maun Botswana 
Saturday March 30th 

#rumbleintheokavango #vsppromotions #vspboxing ##elordegym #ElordeTV #WebTheThao
Elorde boxers
February 20, 2024

VSP PRO "CLASSROOM" TO THE BIGTIME

Thai Hoang Huy gets rewarded for his improving performances in 2O23 with his first bout outside of the country. 
Huy only began boxing 18 months ago, and was inspired to try the professional game after contesting an exhibition bout with Philippines' JonJon Estrada. The Wolverine gave him encouragement to keep training and stay busy, and he took the advice from the experienced Estrada. 
Thai Hoang Huy has since won 4 from 6 in 2O23, yet it was in his most recent bout, that he got a lucky break.
Despite losing to Botswana champion Moabi Ngaka, the African liked what he saw, and requested for Huy to have an opportunity to fight abroad in Botswana. 
RUMBLE IN THE OKAVANGO affords that opportunity, and on March 30th, Huy will join 3 other Vietnam 🇻🇳 boxers in an Asian team that will tackle the African nations. 
Thai Hoang Huy meets Zambia 🇿🇲 hotshot David Kapusu, a quality prospect that won impressively at his debut.
VSP wish Thai Hoang Huy lots of luck with his fight in Botswana - draw your inspiration from the LIONS !

#vspboxing #Webthethao #VSPPromotions #rumbleintheokavango #elordegym #elorde
Elorde boxers
February 20, 2024

THE RUMBLE JUST KEEPS ON GETTING BETTER

Team Africa just received a huge boost with breaking news that Kagiso Bagwasi will be joining the fray at RUMBLE IN THE OKAVANGO. 
Bagwasi is a 5-0 pro and a former amateur standout. 
The Botswana boxer started his professional career in blazing fashion, winning three bouts in quick succession before calamity struck.
Bagwasi was the victim of a vicious knife attack, leaving him unconscious and in need of multiple surgeries.
It was doubtful whether the talented welterweight would be able to resume his career after bicep damage incurred in the incident, but Bagwasi shed the drama like it was a second skin. It's perhaps why he has earned the ring name "Reptile" !!
Kagiso resumed in 2O22,  and has been in stunning form - a shutout victory followed up by a stunning knockout win ( both on the road in Johannesburg) endorsed that the Reptile was better than ever !
This signing is a huge coup for Team Africa, and it will take a supernatural performance from any opponent to beat Kagiso Bagwasi on his home turf !

#rumbleintheokavango #vspboxing #Webthethao #VSPPromotions #elordegym #elorde
Elorde boxers
February 19, 2024

"MARK YAP WILL DROP. THIS IS WAR !"

The main event boxer that will face the Philippines' Mark John Yap has made the bold prediction that he will drop his counterpart at least once in next month's headliner.
This is a view that's endorsed by many in Africa that think Yap will age overnight, and that he doesn't have the speed or legs to go with his younger opponent. 

"Africa is different man. It's really hot here, we are used to it. And we have lots to deal with every day, fighting is what we love, and to have old men come to our backyard and beat us ? C'mon man, that just not gonna happen. 
Yah eish we are lions and we hungry !
Yap is a good fighter, but he won't be good against me. But respect - I know he will try hard, he will do his best to make it good for the people watching"

Moabi Ngaka heads a team of 11 boxers from the African nations of Botswana, Zambia, Namibia and Zimbabwe to fight in Maun on March 30th. 
Mark John Yap and Moabi Ngaka will compete for the World Boxing Foundation title at 130lb. 

RUMBLE IN THE OKAVANGO 
Maun Stadium Botswana Africa 
Saturday March 30th 

#rumbleintheokavango #vspboxing #Webthethao #VSPPromotions #elordegym #elorde
Elorde boxers
February 17, 2024

HAFENI NGESHEYA: "OKAY - LET'S RUMBLE !"

The African nations are renowned for their athletic talent, and RUMBLE IN THE OKAVANGO will showcase many of the continent's best emerging stars.
Namibia 🇳🇦 Lightweight prospect Hafeni Ngesheya is known in his country as "The Mexican" - courtesy of his dogged and relentless style, and his penchant for body assaults.
The 25 year old was one of the first boxers selected for Team Africa, a squad that comprises countries South Africa, Zimbabwe, Botswana, Namibia and Zambia.
Ngesheya is unbeaten in his professional career, boasting 6-0 with 3 knockouts on his resume, and he is just getting started ! 
RUMBLE IN THE OKAVANGO presents another exciting challenge and opportunity for the Namibian prospect, who was impressive in his two wins in the back end of 2023.
And the challenge and opportunity are extremely real (and formidable) - Ngesheya will take on the "Hanoi Hitman" Nguyen Van Hai - a real cornerstone for Team Asia.
But Namibia 🇳🇦 are known for great fighters, and you have to suspect that when Hafeni Ngesheya steps into that ring on March 30th, we will be left in no doubt as to why this hot prospect is called THE MEXICAN !!

RUMBLE IN THE OKAVANGO 
Maun Stadium Botswana 🇧🇼 
Saturday March 30th 

#rumbleintheokavango #vspboxing #Webthethao #VSPPromotions #elordegym #elorde

Other Promotions